Ga naar hoofdinhoud

sollicitatieproces

We delen graag onze sollicitatieprocedure met jou. Zo weet je precies wat je mag verwachten. Check zeker de FAQ: bij de voorbereiding van onze hopelijk verdere kennismaking kan die extra van pas komen.

Sollicitatieproces

start

Je hebt horen waaien dat werken bij ons een goed idee is? We geven je gelijk! Je wil er werk van maken? Doe dat door ons je cv te bezorgen! Een motivatiebrief maakt het plaatje nog net iets completer. Ofwel solliciteer je gericht op een specifieke vacature ofwel solliciteer je spontaan.

Je bezorgde ons je cv en motivatie?  Wij kijken of jouw verhaal matcht met dat van ons. Gemiddeld krijg je na twee weken van ons een reactie op je sollicitatie.

Solliciteren is spannend. We appreciëren dan ook jouw geduld. Het is mogelijk dat onze recruiters Dominique, Sofie, Kirsten of Kim je vanuit een gezonde nieuwsgierigheid opbelt in deze fase om je beter te leren kennen. Deze korte kennismaking is voor jou en voor ons efficiënt. Jij kan ook meteen al enkele vragen kwijt. In deze fase verneem je of en wanneer we een kennismakingsgesprek organiseren.

We geloven bij Goed dat een cv een begin is. Maar het is vooral de persoon erachter die we willen leren kennen. We gaan in alle openheid samen een gesprek aan om te kunnen inschatten of jij bij ons écht goed zit. We peilen naar je motivatie, kennen en kunnen, energie en ambities. Liefst houden we dit gesprek tijdens een echte ontmoeting. De optie om eventueel eerst een videogesprek te organiseren, is steeds bespreekbaar.

Is er wederzijds enthousiasme? Dan zetten we de tocht verder. Deze stap kan nog een bijkomend gesprek zijn met iemand in onze organisatie. Aanvullend kunnen er ook onlinetesten zijn die je van thuis kan afleggen. Afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert hoort ook een assessment tot de mogelijkheden.

Als het resultaat positief is, finaliseren we het nodige met een salarisvoorstel en een antwoord op je verdere vragen.

Oef! De sprong in het onbekende kent een succesvolle landing. We verwelkomen je graag in ons nest als nieuwe collega. Proficiat, "goed job": jij bouwt vanaf nu mee aan iets goeds.

Veelgestelde vragen

solliciteren bij Goed, hoe doe ik dat?

Heel simpel. Je gaat naar onze openstaande vacatures en kijkt of jouw droomjob erbij staat. Indien dat zo is, klik op “solliciteer nu” en bezorg ons je cv en motivatie. Wij behandelen jouw gegevens discreet. Vind je jouw droomjob niet? Niet getreurd. Goed is in volle opbouw, en we kijken graag proactief of er in de nabije toekomst eventueel opties zijn. Het is zelfs al gebeurd dat we bepaald talent zo graag wilden dat we een job creëerden. Solliciteer dus zeker spontaan: wie niet waagt, niet wint.

Voor sommige functies is het interessant om referenties van een vorige werkgever te krijgen. We doen dat alleen met jouw toestemming en pas later in het sollicitatieproces.

Onze corporate recruiter Jolien belt je op om kennis te maken. Zie het als een eerste open gesprek waarin ze al even kort naar jouw verhaal luistert. Ook zaken zoals verwachtingen rond loon, mobiliteit, jobinhoud, werkregime en beschikbaarheid voor een eventueel vervolggesprek komen aan bod. Zo bekijken we samen of het zinvol is om een verder vervolg te organiseren. We doen dit warm en persoonlijk met respect voor ieders tijd.

Dat kan voor veel van onze logistieke en administratieve functies. We streven zoveel mogelijk naar een duurzame loopbaan en samenwerking. Waar we kunnen bieden we een vast contract aan. Om in bepaalde periodes pieken in werkvolume op te vangen, zijn er soms ook tijdelijke contracten. We doen hiervoor een beroep op onze vaste partners Randstad en Agilitas.

Ga naar “student en starter” op deze site, bekijk de opties en solliciteer gericht op een vacature. Niets gevonden? Solliciteer dan spontaan. Handig om weten is de gewenste locatie en periode. We bekijken je profiel sowieso binnen de concrete mogelijkheden.

Ga naar “student en starter”, op deze site, bekijk de opties en solliciteer gericht op een vacature. Niets gevonden? Solliciteer dan spontaan. Handig om weten is de gewenste locatie en periode. We bekijken je profiel sowieso binnen de concrete mogelijkheden.

Inhoudelijk: We vinden het vooral belangrijk dat je jezelf bent tijdens de gesprekken. Jezelf afvragen wat je zelf van een job bij Goed verwacht, is zeker slim. Net zoals weten wie we zijn en de functie die je interesseert goed begrijpen. Verder kan je ook al eens proberen in te schatten in hoeverre je bij onze cultuur past en waarom dat zo is. Bereid je vragen voor en breng ze, samen met je cv, mee naar het gesprek.

Praktisch: Weet vooraf waar je een afspraak hebt en met wie. Het is handig als je de beste route weet en of er eventueel parkeergelegenheid is. Uiteraard mag je ons daarover vragen stellen als we de afspraak maken voor een gesprek.  

Kom op tijd. Mocht er toch iets mislopen, verwittig ons dan even. Zorg dus dat je het nummer van je contactpersoon bij je hebt. Op het onthaal kan je ook steeds contact opnemen.

Tot slot: je hoeft bij ons niet strak in het pak te komen, we zijn geen formele corporate omgeving. Netjes gekleed komen volstaat, kies waar jij je goed in voelt en wees zoveel mogelijk jezelf.

We zijn hierin flexibel, en bekijken samen met jou de mogelijkheden. Goed is verspreid over heel Vlaanderen dus we zijn niet vastgepind aan ons hoofdkantoor in Brussel (Schaarbeek).

In eerste instantie zullen we steeds trachten om je te laten kennis maken met de werkomgeving waar je zelf het meest vanuit je functie aan de slag zal zijn.

We willen dat je goed zit bij ons. Testen zijn voor ons een aanvullende bron van informatie om nog een beter beeld van jou te krijgen. Onze evaluatie is niet louter gebaseerd op basis van de testen, we kijken liefst naar het geheel.

Je kan de sfeer het best opsnuiven door in een van onze contactpunten eens langs te gaan. Maak er kennis met onze diensten, maar ook met onze mensen die jouw toekomstige collega’s kunnen zijn. Leg zeker ook je oor te luisteren als je iemand kent die bij ons werkt. Veel van onze nieuwe aanwervingen komen ook zeker via netwerken tot stand. Wil je ons online beter leren kennen? Surf dan zeker naar www.goed.be of neem een kijkje op onze socialemediakanalen.

Goed heeft vestigingen over heel Vlaanderen (doorlinken vanuit heel Vlaanderen). Verder hebben we kantoren in onder meer Schaarbeek, Mechelen, Antwerpen, Zwijnaarde, Roeselare, Kortrijk en Hasselt.

Uiteraard aanvaarden we dat je deel uitmaakt van een bepaalde gemeenschap en dat je een bepaald geloof en/of religie hebt. We willen een correcte afspiegeling zijn van de maatschappij. Iedereen is welkom bij Goed en iedereen moet zich ook welkom voélen.

het HR team

An Cassiers

HR Business Partner
An Cassiers

Anusja Croonen

Coördinator Rekrutering & Employer Branding
Anusja Croonen

Dominique De Mey

corporate recruiter

Eef Van Hoey

HR business partner
Eef Van Hoey

Goedele Vinken

HR Business Partner

Kim Pierreux

Corporate recruiter

Kirsten Wilberts

corporate recruiter

Maarten Vanhee

talent acquisition specialist

Marielle Schroer

HR business partner
Marielle Schroer

Sofie Mettepenningen

Corporate recruiter
Sofie Mettepenningen

Valérie De Houwer

HR Business Partner

Overtuigd? Vind jouw job!

toon vacatures